L’Arqueologia i la història antiga en la Revista de Catalunya - Rodà de Llanza, Isabel (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2012)
Malgrat l’accidentada història de la Revista, sempre hi trobem un interès per les primeres etapes que l’arqueologia ha ajudat a conèixer i comprendre, aquelles que el professor Miquel Tarradell anomenava les arrels de Catalunya. S’han recollit de manera exhaustiva les aportacions en aquest terreny des de les primeres i variades notícies que s’aplegaren a les «Cròniques catalanes» fins als darrers articles de la primera dècada del segle XXI.