La Urbanització de la plaça d’Espanya de Barcelona entre els anys 1920 i 1926 (projectes i plànols) - Fernàndez Gonzàlez, Guillem (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2012)
A partir de la idea de celebrar l’Exposició Internacional d’Indústries Elèctriques i les seves Aplicacions i General Espanyola a Barcelona el 1913, l’Ajuntament d’aquesta ciutat va començar a treballar en la urbanització de la part baixa de la muntanya de Montjuïc a través dels plànols dels arquitectes Josep Puig i Cadafalch i Guillem Busquets. Malgrat això, la Junta Directiva de l’Exposició Internacional va encarregar la realització d’un avantprojecte de reforma i millora de la plaça d’Espanya a Ferran Romeu i Ribot cap al 1920. A l’estudi d’aquest en va seguir un altre que, executat per Antoni Darder entre els anys 1923 i 1926, pretenia resoldre definitivament les alineacions i la xarxa d’enllaços d’aquesta amb motiu de l’esdeveniment que hi havia de tenir lloc l’any 1929.