Miquel Tarradell, en el centenari de Jaume Vicens Vives: Tarradell a la Universitat de València - Aranegui Gascó, Carmen (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2012)
L’època de Tarradell a la Universitat de València contribuí a fer que els estudis d’història de la facultat de Lletres adoptaren les tendències europees més actuals de la dècada de 1950. El contacte de Tarradell amb arqueòlegs francesos al Marroc i el dinamisme que s’aconseguí a l’antic Laboratori d’Arqueologia, compartit amb el Servei d’Investigació Prehistòrica de la Diputació, produïren un ambient cultural que traspassà els murs acadèmics i creà noves expectatives per al País Valencià.