Narcís Feliu de la Penya, cap a la història moderna - Sobrequés i Callicó, Jaume (Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 2012)
El treball té com a objecte presentar l’obra historiogràfica de Narcís Feliu de la Penya (1642-1712), centrada en les seves obres Político discurso (1681), Fénix de Cataluña (1683) i Anales de Cataluña (1709), així com la trajectòria pública de Feliu de la Penya, centrada en la voluntat d’impulsar el comerç i la indústria de Catalunya. S’hi defensa la idea que els Anales són la primera obra que participa dels mètodes erudits propis de la historiografia moderna i il·lustrada.