Revisió de l’argument bàsic de Singer sobre la pobresa - Llobera Trias, Ignasi (Anuari de la Societat Catalana de Filosofia, 2025)
Peter Singer ha dedicat bona part de la seva obra a reflexionar sobre l’obligació moral que tenim envers les persones que viuen en situació de pobresa extrema. El seu primer article sobre la qüestió fou «Famine, Affluence and Morality», publicat el 1972. En aquest article, Singer ja presenta el seu argument bàsic sobre la pobresa. Aquest mateix argument bàsic també el trobem quaranta-set anys més tard a l’edició del desè aniversari de la seva obra monogràfica sobre la mateixa qüestió: The Life You Can Save. El present article analitza, discuteix i revisa l’argument bàsic de Singer sobre la pobresa, per tal de fer-lo més clar i més precís, i així poder dur a terme una discussió filosòfica sobre el mateix.