L’arrelament segons S. Weil i la seva aplicació artística (J. Plensa i M. Montobbio): un concepte operatiu per pensar la qüestió de la identitat andorrana? - Pià-Comella, Jordi (Anuari de la Societat Catalana de Filosofia, 2020)
La qüestió de la identitat fa actualment l’objecte de debats intensos en la política andorrana. El present article es proposa plantejar sobre ella una reflexió filosòfica a través de (1) la noció d’arrelament teoritzada per la filòsofa francesa Simone Weil en el seu tractat L’enracinement ou Prélude à une déclaration des devoris envers l’être humain (1943); i (2) la seva aplicació artística amb les escultures de Jaume Plensa, els 7 poetes, ubicades a Andorra la Vella, i el recull poètic de Manuel Montobbio Estilites d’Andorra. Paraules clau: ànima, arrelament, Andorra, arts, cultura, espiritualitat, estilita, escultura, identitat, Manuel Montobbio, Jaume Plensa, poesia, Simone Weil.