Epicur: sistema teòric, ètica o praxi? - Marcio Cid, Ignacio (Anuari de la Societat Catalana de Filosofia, 2018)
En aquesta comunicació desitgem palesar, d’una banda, la diferència que existeix entre la línia platonicoaristotèlica i la proposta epicúria pel que fa a la concepció de la globalitat ordenada que suposa el constructe filosòfic i, de l’altra, quant al caràcter més o menys aplicat i immediat de l’experiència del pensar i el seu poder de transformació vital, guaridora. Paraules clau: Epicur, Plató, sistema, ètica, pràctica, salut, teràpia.