En el llindar de la Filosofia de Josep Maria Capdevila, un projecte entre d’altres projectes - Cortada Hortalà, Joan (Anuari de la Societat Catalana de Filosofia, 2017)
En aquest article apuntem alguns dels principis filosòfics de la rica producció intel·lectual de Josep Maria Capdevila i presentem un dels seus treballs, l’intitulat En el llindar de la filosofia. Correspondència amb Maurici Serrahima, de l’any 1961, com un projecte més entre altres projectes, que recapitulen la voluntat que l’autor va tenir de revisar la pròpia obra i delimitar els distints punts de partida filosòfics, ètics o polítics i socials, que van fonamentar els seus escrits. Aquest «projecte» restà, però, com a obra inacabada que algun dia caldria revisar i estudiar. Paraules clau. Noucentisme; món ideològic; món cultural; aristotelisme i tomisme; principis filosòfics; realisme; humanisme; recepció mediàtica; diàleg epistolar