En el centenari de la seva mort, Hermann Diels: més que un nom, un dels pares moderns de la nostra filosofia antiga - Marcio Cid, Ignacio (Anuari de la Societat Catalana de Filosofia, 2024)
L’objectiu d’aquest text és fer una presentació biobibliogràfica en català de Hermann Diels, amb ocasió del primer centenari de la seva mort, tot posant de relleu la seva contribució en diversos àmbits de les ciències de l’antiguitat, especialment els presocràtics; igualment, es descriu el seu itinerari i vincles intel·lectuals; seguidament, s’estudien els Fragmente i l’orientació filosòfica de Diels; finalment, com a homenatge per l’efemèride, s’hi adjunta la primera traducció catalana d’un breu però panoràmic text seu sobre la història de la filosofia antiga.