Quin és l’autèntic valor de la ciència? - Moulines, Dr. Ulisses (Anuari de la Societat Catalana de Filosofia, 2022)
Avui dia està àmpliament difosa l’opinió que la ciència i la tecnologia estan molt estretament vinculades entre si, i que el valor de la primera depèn de les implicacions que aqueixa pugui tenir per a la segona. Aquesta opinió representa un greu error que ignora la naturalesa genuïna de la ciència, tant històricament com epistemològica, un error que pot conduir a un empobriment inacceptable de l’esperit científic i de la cultura humana en general. En aquest assaig em proposo analitzar les fonts de l’error en qüestió i contraposar-li una perspectiva adequada per entendre què és, i què ha de seguir essent, l’esperit científic genuí.