Sabor a paisaje: conceptos para la artificación de la cocina - Bocos Mirabella, Yaiza Ágata (Anuari de la Societat Catalana de Filosofia, 2020)
L’expressió «gust de paisatge», si bé metafòrica, resumeix certa voluntat culinària sorgida a la nouvelle cuisine que portarà, a través del concepte d’autoria, a la noció del cuiner com a artista. En el present article es contextualitzaran els episodis pels que l’alta cuina es va anar aproximant conceptualment a l’entorn on es trobava i es procurarà entendre la rellevància del format del restaurant gastronòmic i els seus mecanismes tècnics en la formació d’una imatge artística d’aquest. Així, es comprendrà de quina manera el comensal està doblement perdut davant aquesta imatge, podent així assaborir el paisatge. Paraules clau: restaurant, comensal, nouvelle cuisine, sabor, paisatge, artificació.