Algunes aportacions de la lògica informal i de la pragmadialèctica a la millora de l’enraonar - Beltran del Rey, Jordi (Anuari de la Societat Catalana de Filosofia, 2018)
Se subratlla la possible eficàcia en la millora argumentativa de l’alumnat adolescent en situacions quotidianes de continguts com la construcció de contraexemples i el treball sobre esquemes argumentatius informals. Il·lustrem la proposta amb diversos exemples. Aquests continguts s’escauen més als objectius educatius i s’adiuen més a les aportacions des de mitjan segle XX de la lògica informal, la pragmadialèctica i la psicologia cognitiva que els continguts usuals. Paraules clau: argumentació, didàctica, contraexemple, esquemes argumentals.