El relativisme moral - Weikert, Ernest (Anuari de la Societat Catalana de Filosofia, 2015)
El relativisme moral intenta explicar l’existència de desacords morals persistents i epistèmicament irreprotxables. La hipòtesi relativista, però, ha rebut diferents tipus de crítiques. Unes en qüestionen la solvència teòrica, i altres en denuncien la perillositat. La formulació d’una concepció de les bases de la moral que sigui acceptable per a una àmplia majoria podria ser una alternativa. Paraules clau: Relativisme moral, universalisme, objectivisme moral, veritat moral relativa, intuïcions morals, tolerància, drets humans.