Del «Nosaltres» al «Jo» i de tornada: Aprenent encara de la New School (DOI: 10.2436/20.3001.01.11) - Embree, Lester (Anuari de la Societat Catalana de Filosofia, 2011)
Després de fer un esbós de la fenomenologia de la New School liderada per Dorion Cairns, Aron Gurwitsch i Alfred Schutz durant les dècades de 1950 i 60, segueixo a Cairns i Schutz pel que fa a com la reflexió fenomenològica comença en la intersubjectivitat i la primera persona del plural, passa per la reducció transcendental (o per un altre camí) a la subjectivitat individual i passa, finalment, a partir d’aquí de tornada a la intersubjectivitat i a la pertinença a grups socials en els nivells transcendental i també mundans. Paraules clau: L. Embree: Fenomenologia, jo, nosaltres.