Leibniz lector de Descartes (I): La crítica a la doctrina de la creació de les veritats eternes - Cubells Bartolomé, Maria Ramon (Anuari de la Societat Catalana de Filosofia, 2010)
En aquest article es vol mostrar el rebuig de Leibniz a una de les doctrines cartesianes històricament més controvertides, l’anomenada «Doctrina de la Creació de les Veritats Eternes». La nostra intenció és presentar el refús del filòsof de Hannover a la Teoria de la Creació de les Veritats Eternes, emfasitzant que sap el que rebutja, és a dir, volem mostrar que hi ha més comprensió de Descartes i del cartesianisme de la que usualment se li atorga. Paraules clau: Leibniz, Descartes, Spinoza, Déu, «Doctrina de la creació de les veritats eternes», determinisme, llibertat.