Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, Vol. 30, Núm. 1

Una aproximació teòrica al periodisme de servei especialitzat en trànsit i seguretat viària

Sonia González Molina

Resum


La informació sobre trànsit i seguretat viària és una especialització centrada en la informació de servei, igual que el temps o la borsa. Malgrat la utilitat que aquest tipus de continguts té per a la ciutadania, són escasses les propostes acadèmiques que se n’ocupen. I això que el trànsit s’ha convertit en un espai habitual en els mitjans del país. Aquesta proposta repassa les principals fites d’aquesta àrea informativa, en presenta les característiques definidores a partir de la seva base teòrica i apunta línies de futura
renovació gràcies a les possibilitats que la irrupció de la tecnologia digital hi aporta en el context de la convergència.

PARAULES CLAU: trànsit i seguretat viària, informació de servei, utilitat informativa, convergència, entorn mòbil, web 2.0.


Text complet: PDF

fecyt

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Indexació

Comunicació. Revista de Recerca i d’Anàlisi està inclosa en les bases de dades següents: Journal Citation Report (Clariviate - Web of Science, dins de l'índex JCI), Latindex (acomplerts 33 criteris de 33), MIAR, DICE, RESH, ISOC-CSIC, RACO, Dialnet, CCUC, DOAJ i REDIB. La revista disposa del segell de qualitat de la FECYT. La revista ocupa la posició 321 del rànquing H Index Communication Journals According to Google Scholar Metrics (2008-2012), elaborat pel grup d'investigació Evaluación de la Ciencia y de la Comunicación Científica (EC3 Metrics) de la Universidad de Granada, que inclou les revistes de comunicació d'arreu del món. Aquesta presència se suma a la que ja tenia com a Treballs de Comunicació a Carhus Plus 2010 i IN-RECS

Aquestes noves incorporacions milloren la qualitat i visibilitat de la revista entre la comunitat científica en l'àmbit de la comunicació d'aquesta revista editada per la Societat Catalana de Comunicació. 

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).


Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari [+ informació].

ISSN: 2014-0444 (edició eelctrònica); 2014-0304 (edició impresa)

Comunicació. revista de recerca i d’anàlisi
Societat Catalana de Comunicació
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona
Tel.: 933 248 580
Fax: 932 701 180
Adreça d’Internet: http://scc.iec.cat
Adreça electrònica: revistacomunicacio@iec.cat