Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, Vol. 37, Núm. 2

Impacte dels serveis over-the-top en la generació de comunitats de gustos i nínxols globals: Netflix com a estudi de cas

Elena Neira Borrajo, Judith Clares-Gavilán, Jordi Sánchez-Navarro

Resum


La globalització dels serveis over-the-top (de lliure transmissió), basats en el model de subscripció, el triomf de la distribució de continguts B2C (directe al consumidor) amb la consegüent eliminació d‘intermediaris, i la implantació dels processos de business intelligence (intel·ligència empresarial) dins d’aquestes companyies, ha repercutit en un nou tipus de segmentació d’usuaris, basada en els gustos i les preferències audiovisuals, alhora globalitzades i fragmentades. Netflix és una de les empreses que millor exemplifica l’avantatge competitiu d’aquest nou prototipat de l’audiència, la qual cosa li ha permès elevar el seu nivell d’aposta en termes d’inversió econòmica per a la producció de contingut original.

PARAULES CLAU: de lliure transmissió, televisió per Internet, dades massives, intel·ligència empresarial, originals de Netflix, SVOD, comunitats de gustos.

Text complet: PDF

fecyt

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Indexació

Comunicació. Revista de Recerca i d’Anàlisi està inclosa en les bases de dades següents: Journal Citation Report (Clariviate - Web of Science, dins de l'índex JCI), Latindex (acomplerts 33 criteris de 33), MIAR, DICE, RESH, ISOC-CSIC, RACO, Dialnet, CCUC, DOAJ i REDIB. La revista disposa del segell de qualitat de la FECYT. La revista ocupa la posició 321 del rànquing H Index Communication Journals According to Google Scholar Metrics (2008-2012), elaborat pel grup d'investigació Evaluación de la Ciencia y de la Comunicación Científica (EC3 Metrics) de la Universidad de Granada, que inclou les revistes de comunicació d'arreu del món. Aquesta presència se suma a la que ja tenia com a Treballs de Comunicació a Carhus Plus 2010 i IN-RECS

Aquestes noves incorporacions milloren la qualitat i visibilitat de la revista entre la comunitat científica en l'àmbit de la comunicació d'aquesta revista editada per la Societat Catalana de Comunicació. 

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).


Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari [+ informació].

ISSN: 2014-0444 (edició eelctrònica); 2014-0304 (edició impresa)

Comunicació. revista de recerca i d’anàlisi
Societat Catalana de Comunicació
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona
Tel.: 933 248 580
Fax: 932 701 180
Adreça d’Internet: http://scc.iec.cat
Adreça electrònica: revistacomunicacio@correu.iec.cat