HCC - Portal de Publicacions - RACO - Contacte

Polítiques editorials

Objectius i temàtica

Arxiu de Textos Catalans Antics és un anuari destinat a publicar edicions, estudis i exposicions de ciència positiva, sense excloure altres tipus de recerca, entorn d’autors i obres d’autors catalans o anònimes anteriors al segle XIX, qualsevol que sigui la llengua en què foren escrites, atesa la trajectòria històrica i l’arrelament dels catalans en diverses parts del món durant el període ací contemplat.

L’anuari s’adreça a la comunitat científica internacional que treballa en el camp de les humanitats i les ciències i tècniques del seu àmbit. Les pàgines d’ATCA són obertes, doncs, a edicions de textos, a estudis sobre autors i obres anònimes, a traduccions i a d’altres aportacions que facin referència als autors, les obres anònimes i les traduccions, com és ara descripcions de manuscrits, d’incunables, de llibres antics, notícies sobre obres i llurs fonts, sobre copistes, obradors, estudis de paleografia, miniatura, tipografia, bibliògrafs, llibreters, marxants de llibres, biblioteques i institucions pedagògiques.

Els continguts temàtics de la publicació s’estenen a tot l’arc geogràfic i històric on s’ha desplegat la llengua catalana i a tot el conjunt de regnes i terres que formaren part de la Corona catalano-aragonesa. Igualment abasta els estudis relatius a textos d’autors no catalans i a obres anònimes no catalanes relacionades amb l’àmbit geogràfic i històric esmentat.

Atès que són molts arreu del món els estudiosos que conreen el camp d’estudi esmentat, ATCA dedica també les seves pàgines a fer conèixer els treballs d’altri mitjançant butlletins i recensions.

 

Política de seccions

Articles

Activat Trameses obertes Activat Indexats Activat Revisats per persones expertes

Notes i documents

Activat Trameses obertes Activat Indexats Desactivat Revisats per persones expertes

Recensions

Activat Trameses obertes Activat Indexats Desactivat Revisats per persones expertes
 

Procés de revisió de persones expertes

Revisió interna d'articles

El Consell de Redacció decidirà quins articles seran publicables, després d’una primera valoració editorial que consistirà a comprovar: a) l’adequació a l’àmbit temàtic i d’interès d’ATCA; b) el compliment dels requisits de presentació formal exigits en les normes de publicació de la revista.

Revisió externa d'articles

Seran sotmesos a revisió aparellada externa els articles originals. Un cop l'article s'hagi considerat apte per a la publicació, el Consell de Redacció l'enviarà a avaluar a dos revisors experts externs, un dels quals pot ser membre del Consell Assessor, de manera confidencial i anònima (doble cec). En el cas de judicis dispars entre els avaluadors, el treball es remetrà a un tercer.

Criteris de selecció d'avaluadors

La selecció dels avaluadors és competència dels editors de la revista, que tenen en compte els mèrits acadèmics, científics i l'experiència professional per dur a terme aquesta tasca, incloent-hi especialistes d'àmbit nacional com internacional. 

Procés d'acceptació i publicació

Una vegada finalitzat el procés d'avaluació, s'enviarà a l'autor principal la notificació d'acceptació i publicació del treball.

Temps mitjà per a l'avaluació: 4 mesos.

 

Freqüència de publicació

Arxiu de Textos Catalans Antics té periodicitat anual. El mes de publicació de la revista és desembre.

En cada article publicat apareixerà la data de recepció i d'acceptació per part del Consell de Redacció.

 

Política d’accés lliure

Arxiu de Textos Catalans Antics proporciona accés lliure i immediat als seus continguts (amb les versions avaluades positivament i, si s’ha escaigut, esmenades dels articles presentats) abans de la seva  publicació en paper, a través del seu URL (http://revistes.iec.cat/index.php/ATCA/index), basant-se en el principi que el fet de posar la recerca a disposició de la ciutadania de manera gratuïta afavoreix l’intercanvi global de coneixement.

 

Arxivament

Aquesta revista utilitza el sistema LOCKSS per a crear un sistema d’arxivament distribuït entre les biblioteques participants. Aquest sistema permet a les biblioteques crear arxius permanents de la revista amb finalitats de conservació i restauració. Més...

 Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9535 (edició electrònica); 0211-9811 (edició impresa).

 

Arxiu de Textos Catalans Antics
Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona