TROBADA INTERUNIVERSITÀRIA PER AL DIÀLEG INTERCULTURAL Rotating Header Image

llibres…

 

NOVETATS DEL MES (febrer-2009)

LLIBRE DE Tallers per la Llengua, www.tallers.cat, coordinat per Neus Arnan i altres; amb pròleg d’Isabel Clara Simó; amb el títol De la consciència a la conducta. L’experiència de Tallers per la llengua. Publicat per 7dquatre (www.7dquatre.cat).

Del pròleg: Els Tallers per la Llengua entren en aquella acció civil coordinada i lúcida de què ens parlava Fuster. I no sols això, sinó que reuneixen unes determinades qualitats que els fan també una bona idea: una idea eficient i pràctica. Per una banda, respon als exabruptes que esmentava i també als pseudoarguments educats. Al capdavall, el dret d’un poble a defensar la seva llengua és difícilment rebutjable. Per una altra banda els Tallers són fàcils, accessibles i pràctics, molt allunyats doncs dels discursos meritoris amb què la meva generació s’ha envoltat per fer front a una realitat adversa: la minorització de la teva pròpia llengua, produïda, a més, amb una poca vergonya i un cinisme que espanten.

Per a més informació de-la-consciancia-a-la-conducta-nota-de-premsa

 

 

 LLIBRE DE L’ETNÒLEG, Lluís Mallart: El sistema mèdic d’una societat africana. Els evuzok del Camerun.

 L’obra, editada per la Càtedra UNESCO de Llengües i Educació de l’IEC, és el resultat de la recerca etnogràfica de l’autor, que va conviure sis anys amb aquesta tribu.

per a més informació: comunicaci1,