TROBADA INTERUNIVERSITÀRIA PER AL DIÀLEG INTERCULTURAL Rotating Header Image

Cultures en interacció

 

Dia 12 de desembre Dolors Mayoral (Udl) va parlar de ‘Cultures en interacció’ (disposau de la informació a dolors-mayoral-pp-cat). Hi reflexiona sobre tres punts: La cultura, la religió i la comunicació. Entre d’altres, hi deia:

Diferència cultural/religió: al·ludeix a aquelles situacions o contextos on les normes religioses tenen molta influència en la vida social. És important de no fer de la cultura religiosa un motiu de conflicte permanent sinó buscar una acomodació o ajustament raonable que pugui satister totes les parts

  1. Quins són els límits d’aquest ajustament? Afegiu-hi les vostres experiències: aplicacions pràctiques al tema , si s’escau; les vostres observacions, opinions…
  2. Citacions, treballs a considerar
  • ‘No disposem de coneixements sobre què implica la diferència cultural, ni les estratègies per fer-hi front’ (veg. Mayoral, Dolors. UdL-power-point).
  • ‘Amb una voluntat clarament pedagògica i adoptant recursos procedents de la psicologia, les sessions de Tallers per la Llengua tenen com a objectiu despertar la sensibilitat envers la diversitat lingüística global, la situació actual de la llengua catalana i la necessitat d’adoptar conductes lingüísticament assertives que eprmetin garantir per al català la funció de llengua comuna arreu dels Països Catalans’ a Tallers per la Llengua (per a més informació, clicau sobre ‘Llibres’)

Per a la diversitat cultural:

  1. M. Jesús Ferrés  a ferrespp(udl), ens mostra una experiència nova i singular: Ensenyament en interacció de la cultura.
  2. Tallers per la Llengua, que tot just ara presenta el llibre De la consciència a la conducta. L’experiència de Tallers per la Llengua. A l’apartat ‘treballs presentat’ disposau en  PDF  de la ponència presentada; i a l’apartat ‘Llibres’ disposau de la fitxa completa d’aquesta novetat editorial.

 


 

 

 

 Notes per al vostre interès:

 la-immigracio-i-els-usos-de-lespai-public; i propostes per al debat (M. Carme Junyent; al blog)

0 Comments on “Cultures en interacció”

Leave a Comment