TAMID. Revista Catalana Anual d’Estudis Hebraics, Vol. 7 (2011)

Salomón Alco(n)stantín(í) y su comentario ספר מגלה עמוקות. Una presentación

Gregorio del Olmo Lete

Resum


Salomó Alco(n)stantín(í) i el seu comentari .תוקומע הלגמ רפס
Una presentació.
Aquest article es proposa atreure l'atenció dels estudiosos del món judeoespanyol
medieval sobre una obra inèdita que ha passat desapercebuda en els manuals d'història i literatura de l'època. Ens ha semblat oportú, en aquest sentit, d'oferir el
text i la traducció del pròleg de l'obra com la millor introducció a la seva edició completa.
En aquest pròleg l'autor presenta de manera sumària els tres enfocaments hermenèutics
amb què en el seu moment s'abordava el text bíblic: cabalístic, filosòfic i astrològic,
i es decanta personalment per aquest últim. En el cos de l'obra aplicarà els dos
últims a diferents perícopes del Gènesi i dels altres llibres del Pentateuc.

Text complet: Text complet

Creative Commons License

Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

ISSN: 2013-4029 (edició electrònica); 1138-5561 (edició impresa).

Indexació

Revista avaluada en: CARHUS Plus + (2018: D), CIRC (2018: grups C i D), Latindex (2018: versió electrònica: 36 característiques complertes de 36; versió impresa: 33 característiques complertes de 33) i MIAR (2019: ICDS = 6,3).

Altres bases de dades: RACO (text complet), MLA Internatinal Bibliography with Full Text (text complet), Dialnet (sumaris i enllaços al text complet), e-Revistas (fitxes dels articles i enllaços al text complet), ERIH PLUS, RAMBI (fitxes dels articles), RI-Opac (fitxa de la revista i dels articles), MLA - Modern Language Association Database (indexació del articles), ATLA Religion Database, InDICEs CSIC, Dulcinea, ExLibris, SHERPA-RoMEO, Ulrich’sUnion List of Serials.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).