TAMID. Revista Catalana Anual d’Estudis Hebraics, Vol. 3

Notes sobre epigrafia medieval

Jordi Casanovas i Miró

Resum


L'article informa sobre nous materials descoberts recentment (1999-2000). Dues de les inscripcions lapidàries presentades pertanyen a la necròpoli jueva de Barcelona i tres a la de Girona. Les dues pedres del cementiri jueu de Barcelona és interessant pel fet que s'hagin trobat en un sector on mai no havia aparegut cap fragment. L'absència de pedres tombals en l'excavació duta a terme a Girona en 1999-2000 resulta en certa manera compensada per tres nous fragments que aparegueren en un edifici ubicat en el lloc del cementiri jueu de Montjuïc. Les tres pedres tombals, que daten dels segles XIV-XV, formen ja part del Museu d'Història dels Jueus d'aquesta ciutat.Text complet: Text complet

Creative Commons License

Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

ISSN: 2013-4029 (edició electrònica); 1138-5561 (edició impresa).

Indexació

Revista avaluada en: CARHUS Plus + (2018: D), CIRC (2018: grups C i D), Latindex (2018: versió electrònica: 36 característiques complertes de 36; versió impresa: 33 característiques complertes de 33) i MIAR (2019: ICDS = 6,3).

Altres bases de dades: RACO (text complet), MLA Internatinal Bibliography with Full Text (text complet), Dialnet (sumaris i enllaços al text complet), e-Revistas (fitxes dels articles i enllaços al text complet), ERIH PLUS, RAMBI (fitxes dels articles), RI-Opac (fitxa de la revista i dels articles), MLA - Modern Language Association Database (indexació del articles), ATLA Religion Database, InDICEs CSIC, Dulcinea, ExLibris, SHERPA-RoMEO, Ulrich’sUnion List of Serials.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).