TAMID. Revista Catalana Anual d’Estudis Hebraics, Vol. 13 (2018)

Adolfo D. Roitman. Del Tabernáculo al templo. Sobre el espacio sagrado en el judaísmo antiguo. Estella: Verbo Divino, 2016. 326 p.; 24 cm. ISBN: 978-84-9073-243-4.

Adelina Millet Albà

Resum


En aquesta obra, l’autor fa un exhaustiu recorregut per totes les formes que ha adoptat l’espai sagrat per als antic israelites, a partir del testimoniatge de fonts diverses. L’obra es divideix en una Introducció i set capítols, on als capítols 1 a 5 es presenten aquestes diverses formes i llocs de l’espai sagrat de l’Antic Israel. El capítol 6 està dedicat a les crítiques que hauria rebut el segon Temple de Jerusalem, en el seu propi context; i el capítol 7 és una recapitulació de les dades més importants que l’autor ofereix, i conclusions. S’hi afegeixen dos Apèndixs, el primer sobre l’ideal que representa el desert a la ideologia israelita i jueva, i fins i tot israelí moderna. El segon sobre dos episodis que tenen com a protagonistes Abraham i David, respectivament, i que l’autor unifica en un mateix motiu ideològic i religiós.

 


Text complet: PDF

Creative Commons License

Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

ISSN: 2013-4029 (edició electrònica); 1138-5561 (edició impresa).

Indexació

Revista avaluada en: CARHUS Plus + (2018: D), CIRC (2018: grups C i D), Latindex (2018: versió electrònica: 36 característiques complertes de 36; versió impresa: 33 característiques complertes de 33) i MIAR (2019: ICDS = 6,3).

Altres bases de dades: RACO (text complet), MLA Internatinal Bibliography with Full Text (text complet), Dialnet (sumaris i enllaços al text complet), e-Revistas (fitxes dels articles i enllaços al text complet), ERIH PLUS, RAMBI (fitxes dels articles), RI-Opac (fitxa de la revista i dels articles), MLA - Modern Language Association Database (indexació del articles), ATLA Religion Database, InDICEs CSIC, Dulcinea, ExLibris, SHERPA-RoMEO, Ulrich’sUnion List of Serials.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).