TAMID. Revista Catalana Anual d’Estudis Hebraics, Vol. 12

Un estudi de crítica textual de la Nova Vulgata de Siràcida 41. Part 1: Comparació amb les fonts textuals

John Francis Elwolde

Resum


Aquesta part de l’estudi (Part 1) ofereix una comparació detallada d’una secció del llibre del Siràcida tal com apareix en la Nova Vulgata, la Septuaginta, la Peixitta i els testimonis hebreus existents, així com també en altres anteriors edicions estàndard i tècniques de la Vulgata. Com a tal, aquesta Part 1 representa una contribució a la nostra comprensió de la forma i la interptretació més antigues d’aquesta secció del Siràcida. També aporta dades per a la Part 2 (que ha de ser publicada en un pròxim volum), una anàlisi i avaluació de les decisions de crítica textual de la Nova Vulgata i de la seva consistència amb declaracions relatives a aquesta qüestió fetes en la mateixa Nova Vulgata.

Paraules clau: Siràcida, Eclesiàstic, Masada, Peixitta, Vulgata, Vetus Latina, Nova Vulgata


Text complet: PDF

Creative Commons License

Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

ISSN: 2013-4029 (edició electrònica); 1138-5561 (edició impresa).

Indexació

Revista avaluada en: CARHUS Plus + (2018: D), CIRC (2018: grups C i D), Latindex (2018: versió electrònica: 36 característiques complertes de 36; versió impresa: 33 característiques complertes de 33) i MIAR (2019: ICDS = 6,3).

Altres bases de dades: RACO (text complet), MLA Internatinal Bibliography with Full Text (text complet), Dialnet (sumaris i enllaços al text complet), e-Revistas (fitxes dels articles i enllaços al text complet), ERIH PLUS, RAMBI (fitxes dels articles), RI-Opac (fitxa de la revista i dels articles), MLA - Modern Language Association Database (indexació del articles), ATLA Religion Database, InDICEs CSIC, Dulcinea, ExLibris, SHERPA-RoMEO, Ulrich’sUnion List of Serials.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).