HCC - Portal de Publicacions - RACO - Contacte

Polítiques editorials

Objectius i temàtica

(ciència): revista catalana de ciència i tecnologia fou el portaveu dels avenços científics i tecnològics catalans i internacionals, que potenciava el coneixement i el debat en la societat del moment, en un context de normalització i reivindicació de la llengua catalana en el pla científic i cultural.

 

La revista va ser dirigida per Joan Senent-Josa (1980-1986) i F. Solé i Planas (1986-1991) i hi trobem articles signats per científics de renom català i internacional (Albert Einstein, Joan Oró, Ramon Margalef, entre altres), amb corresponsals a l’estranger i amb la col·laboració d’artistes com Antoni Tàpies, Pau Riba o Jaume Perich.

 

Amb la finalitat d’afavorir la divulgació i la intercomunicació científica en llengua catalana, en els setanta-tres números es troben diferents seccions: articles dedicats a temes com les energies renovables, l’ecologia, les noves tecnologies, les energies nuclears, les malalties de transmissió sexual, la sismicitat a Catalunya, etc., així com entrevistes a científics del panorama internacional i nacional, passatemps científics, agenda i crònica, ficció o humor. A més a més, des del consell de redacció es va impulsar una col·lecció de llibres, Biblioteca Clàssics de la Ciència, on van aparèixer una desena de publicacions.

 

Política de seccions

Articles

Política

Activat Trameses obertes Activat Indexats Activat Revisats per persones expertes

Editorial

Activat Trameses obertes Activat Indexats Desactivat Revisats per persones expertes

De bat a bat

Activat Trameses obertes Activat Indexats Activat Revisats per persones expertes
 

Política d’accés lliure

Aquesta revista proporciona accés lliure immediat als seus continguts basant-se en el principi que el fet de posar la recerca a disposició del públic de manera gratuïta afavoreix l’intercanvi global de coneixement.

 

Arxivament

Aquesta revista utilitza el sistema LOCKSS per a crear un sistema d’arxivament distribuït entre les biblioteques participants. Aquest sistema permet a les biblioteques crear arxius permanents de la revista amb finalitats de conservació i restauració. Més...