Terminàlia, Núm. 1 : juliol 2010

A Qualia-based description of specialized knowledge units in the lexical-constructional model

Arianne Reimerink, Pilar León Araúz, Pamela Faber

Resum


EcoLexicon és una base de dades de coneixement sobre medi ambient basada en la idea de marcs semàntics. La informació que conté està estructurada coherentment dins de l’esdeveniment prototípic de domini, l’esdeveniment mediambiental (EE). S’hi ha definit un inventari tancat de relacions, tant a nivell intercategorial com intracategorial, que connecten els conceptes entre si. Això és la base per a una ontologia formal d’aquest àmbit que servirà per a finalitats computacionals, fer cerques o extreure informació automàticament. Les premisses teòriques de la terminologia basada en marcs, el lexicó generatiu i la gramàtica de construccions lèxiques, proporcionen un formalisme estricte que ens permet fer un pas endavant cap a l’ontologia formal.

Paraules clau: terminologia basada en marcs; lèxic generatiu; gramàtica de construccions lèxiques; formalisme; ontologia

Text complet: PDF

Creative Commons License

Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Revista indexada a: 
AIETICARHUS_Plus+, CIRCCiteFactorDIALNETDICEDOAJDulcineaEBSCOERIH_PLUSGoogle_Acadèmic
HispanaIECISOCJournalTOCsLatindexMIARMLARACOREDIBRESH, RETISHERPA_RoMEOTIB.euTRACESUlrich's_PDDBWorldCat.