Terminàlia, Núm. 25 (juny 2022)

La terminologie de l’économie : sa vitalité et son importance dans la vie quotidienne (The Terminology of the Economy: its vitality and importance in everyday life)

Ieda Maria Alves

Resum


En aquest estudi es parla de la terminologia de l’economia en el context de la crisi econòmica que es va produir a principis del segle xxi, que va afectar diversos països i va tenir repercussions globals. El projecte Valores culturais e didáticos na metáfora de especialidade: as múltiplas imagens da crise econômica mundial na imprensa escrita té com a objectiu realitzar un estudi comparatiu de caràcter morfològic, conceptual i semàntic, a partir de la neologia formal i semàntica dels termes utilitzats per denominar aquesta crisi, a la premsa escrita del Brasil i Espanya.

En aquest article es presenten alguns resultats d’aquest estudi sobre la denominació dels termes portuguesos brasilers que expressen l’esmentada crisi, comprovant com els periodistes, a l’hora de descriure’n les característiques, sovint l’entrellacen amb termes d’una altra ciència, la medicina, per mitjà de metàfores.


Text complet: PDF (Francès)

Creative Commons License

Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Revista indexada a: 
AIETICARHUS_Plus+, CIRCCiteFactorDIALNETDICEDOAJDulcineaEBSCOERIH_PLUSGoogle_Acadèmic
HispanaIECISOCJournalTOCsLatindexMIARMLARACOREDIBRESH, RETISHERPA_RoMEOTIB.euTRACESUlrich's_PDDBWorldCat.