Terminàlia, Núm. 25 (juny 2022)

Terminology work in China

Zebing Lu

Resum


El treball de terminologia a la Xina sembla lluny del context occidental. En aquest article se n’ofereix una visió general tot fent un recorregut pels llibres i els estudiosos de l’antiga Xina per observar els glossaris i les idees sobre la terminologia. Les institucions oficials de planificació de la terminologia es van establir durant la modernització del país amb l’intercanvi de la ciència i la tecnologia entre la Xina i països estrangers. Actualment, una institució autoritzada a la Xina contemporània funciona com a agència d’alta direcció en terminologia. L’article també presenta altres organitzacions que contribueixen al treball en terminologia i al desenvolupament de plataformes digitals terminològiques a la Xina.


Text complet: PDF (Anglès)

Creative Commons License

Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Revista indexada a: 
AIETICARHUS_Plus+, CIRCCiteFactorDIALNETDICEDOAJDulcineaEBSCOERIH_PLUSGoogle_Acadèmic
HispanaIECISOCJournalTOCsLatindexMIARMLARACOREDIBRESH, RETISHERPA_RoMEOTIB.euTRACESUlrich's_PDDBWorldCat.