Terminàlia, Núm. 23: juny 2021

Abbreviations and symbols in discharge reports of patient records

Fabiana da Silva França, Rosa Estopà Bagot, Virginia Bentes Pinto

Resum


L'objectiu principal de la recerca ha estat investigar unitats terminològiques que fan referència a les abreviatures i els símbols utilitzats en la redacció dels informes d'alta en les històries clíniques dels hospitals públics del Brasil i d'Espanya, amb la finalitat d'estructurar les metadades (semàntiques) per a la representació i l'extracció d'informació. Els centres escollits per a l'estudi empíric van ser el SAME de l'Hospital Universitario Lauro Wanderley - Universidade Federal da Paraiba (HULW-UFPB), al Brasil, i la Unitat de Documentació Clínica de l'Hospital Clínic de Barcelona (HCB) a l'Estat espanyol.


Text complet: PDF (Anglès)

Creative Commons License

Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Revista indexada a: 
AIETICARHUS_Plus+, CIRCCiteFactorDIALNETDICEDOAJDulcineaEBSCOERIH_PLUSGoogle_Acadèmic
HispanaIECISOCJournalTOCsLatindexMIARMLARACOREDIBRESH, RETISHERPA_RoMEOTIB.euTRACESUlrich's_PDDBWorldCat.