Eines per a la cerca terminològica en línia

Autors/ores

  • Xavier Albons Universitat de Barcelona
  • Àngels Egea Universitat de Barcelona

Paraules clau:

cercadors, motors de cerca, diccionaris, eines terminològiques, terminologia

Resum

L'article explica els diferents recursos informàtics desenvolupats pels Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona per a facilitar la cerca terminològica: des de la incorporació de la terminologia a les eines de verificació ortogràfica fins a una aplicació que posa a l'abast de tothom les consultes terminològiques que resolen els mateixos Serveis Lingüístics, passant per un cercador personalitzat del Google amb un univers de cerca restringit a reculls terminològics concrets o eines per a agilitar la consulta de recursos generals habituals.


Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografies de l'autor/a

Xavier Albons, Universitat de Barcelona

Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de les Illes Balears. Des del 2001 treballa com a tècnic lingüístic dels Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona (UB), on s'ha especialitzat en tasques d'assessorament relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació, i en el desenvolupament i la implementació d'eines per a facilitar aquestes tasques.

Àngels Egea, Universitat de Barcelona

Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i màster en Lingüística Computacional. Des de l'any 1995 és responsable de terminologia dels Serveis Lingüístics de la UB. Anteriorment ha treballat en el projecte del Corpus Informatitzat de la Llengua Catalana de l'Institut d'Estudis Catalans i en l'actualització del diccionari normatiu.


Descàrregues

Publicat

2011-01-14

Com citar

Albons, X., & Egea, Àngels. (2011). Eines per a la cerca terminològica en línia. Terminàlia, (2), 7–16. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/41190

Número

Secció

Articles

Articles més llegits del mateix autor/a