Treballs de la Societat Catalana de Geografia, Núm. 73

Algunes problemàtiques de la cartografia històrica. El cas de la Primera Guerra Carlina a Catalunya

Joan Xavier Quintana Segalà, Mateu Morillas Torné

Resum


En el procés d’elaboració d’un mapa, cal tenir en compte un seguit de factors que condicionen el resultat: la finalitat, l’escala, el coneixement sobre la realitat en qüestió i les categories a representar. S’ha treballat sobre la Primera Guerra Carlina (1833-1840), a partir de la qual s’han examinat críticament els mapes realitzats i se n’ha construït dos de nous, a diferent escala, tenint en compte la metodologia establerta.

Paraules clau: Cartografia històrica, metodologia cartogràfica, Primera Guerra Carlina, Catalunya, Bages.


Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en anglès i castellà. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2014-0037  (edició electrònica); 1133-2190 (edició impresa).

Treballs de la Societat Catalana de Geografia és objecte d’avaluació com a revista científica a: IN-RECS, DICE, Latindex, RESH, CIRC, CARHUS i MIAR.

Figura a les bases de dades ISOC i URBADOC.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Adreça postal
Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
scg@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/index