Treballs de la Societat Catalana de Geografia, Núm. 73

El creixement demogràfic i econòmic d’Albània durant i després del règim comunista (1945-2010)

Sonila Papathimiu

Resum


Durant el règim comunista Albània era un país vedat per als estrangers. La realitat era molt diferent de la que proclamava el Govern. El col·lapse del règim comunista el 1990 va obrir Albània i la seva gent a una nova realitat. Els primers emigrants van restar astorats en topar amb la prosperitat de l’Europa occidental, després de creure tota la seva vida que vivien al país més desenvolupat del món. Aquest treball presenta el creixement de la població i el desenvolupament econòmic durant el règim comunista i després del seu col·lapse el 1990. Els canvis són evidents en nombre d’habitants, edat i estructura de sexes, nombre de matrimonis i divorcis, etc. En relació a l’economia, s’analitza la influència del model soviètic a l’economia albanesa durant el comunisme i els principals canvis que han transformat una economia rígidament planificada en una economia lliure de mercat.

Paraules clau: Albània, demografia, economia.


Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en anglès i castellà. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2014-0037  (edició electrònica); 1133-2190 (edició impresa).

Treballs de la Societat Catalana de Geografia és objecte d’avaluació com a revista científica a: IN-RECS, DICE, Latindex, RESH, CIRC, CARHUS i MIAR.

Figura a les bases de dades ISOC i URBADOC.

 Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Adreça postal
Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
scg@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/index