Treballs de la Societat Catalana de Geografia, Núm. 57

Una Aproximació a la geografia històrica de Mallorca

Onofre Rullan

Resum


Mallorca ha viscut una transformació que, de la mà del creixement turístic, ha situat l'illa en una posició internacional sense paral·lel al llarg de la seva dilatada història. La major de les Balears, de trets geogràfics plenament mediterranis, avui és destí turístic de població supramediterrània, la qual cosa dibuixa un esquema de similituds formals en una banda de latitud i de relacions econòmiques en un fus de longitud. Una situació a la qual s'ha arribat després d'una densa evolució històrica que ha tingut com a resultat l'escenari geogràfic actual. A aquesta densa evolució dediquem el present treball, una evolució que, evidentment, no s'atura i que presenta tendènces inercials que cal explorar. La geografia històrica se'ns presenta així com la millor eina per a preveure i planificar la geografia futura.


Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en anglès i castellà. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2014-0037  (edició electrònica); 1133-2190 (edició impresa).

Treballs de la Societat Catalana de Geografia és objecte d’avaluació com a revista científica a: IN-RECS, DICE, Latindex, RESH, CIRC, CARHUS i MIAR.

Figura a les bases de dades ISOC i URBADOC.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Adreça postal
Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
scg@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/index