Treballs de la Societat Catalana de Geografia, Núm. 90

Acte en record dels 50 anys de la publicació del primer volum de la Geografia de Catalunya de l’editorial AEDOS (1964-1974) Sessió 5: Mobilitat, transport i comunicacions

Rafael Giménez-Capdevila, Jaume Font Garolera, Carme Miralles-Guasch, Carmelo Rivero Ojeda

Resum


Recull de les intervencions presentades a la sessió dedicada a Mobilitat, transport i comunicacions, en el marc dels actes commemoratius dels 50 anys de la publicació del primer volum de la Geografia de Catalunya de l’editorial AEDOS. La primera ponència interpreta el capítol dedicat als transports i les comunicacions de l’esmentada obra com un enfocament clàssic de geografia regional. La segona ponència valora l’èxit de la geografia dels transports en aquests 50 anys, a partir de la introducció del concepte de mobilitat. Finalment, la tercera ponència exposa com des de la geografia s’ha impulsat l’activitat professional en la planificació de la mobilitat.

Paraules clau: mobilitat, transport, geografia dels transports.

Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en anglès i castellà. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2014-0037  (edició electrònica); 1133-2190 (edició impresa).

Treballs de la Societat Catalana de Geografia és objecte d’avaluació com a revista científica a: IN-RECS, DICE, Latindex, RESH, CIRC, CARHUS i MIAR.

Figura a les bases de dades ISOC i URBADOC.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Adreça postal
Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
scg@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/index