Treballs de la Societat Catalana de Geografia, Núm. 88

Perspectives de Dinamarca sobre la implementació d’un sistema de transport alternatiu en el marc de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 11: Ciutats i Comunitats Sostenibles

Fiona Blin Domínguez

Resum


Com a conseqüència del consum excessiu d’energia fòssil destinada al transport, la qualitat de l’aire de moltes ciutats empitjora, amb infraestructures i serveis urbans bàsics insuficients. Per abordar aquests desafiaments, l’Objectiu 11 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides s’ocupa de les ciutats sostenibles i de les comunitats locals. Gràcies a les seves característiques geogràfiques i físiques, Dinamarca ha sabut establir un sistema de transport singular i ecològic: el sistema de bicicletes. Basat en una anàlisi qualitativa dels indicadors de l’ONU per a les Fites 11.2 i 11.6, aquest informe té com a objectiu presentar una visió general de com Dinamarca està progressant en l’assoliment de l’ODS 11, i tracta d’inspirar a altres països perquè utilitzin mitjans de transport alternatius, tenint en compte els diferents nivells d’èxit i fracàs a què aquest país ha hagut d’enfrontar-se.

Paraules clau: Nacions Unides, Objectius de Desenvolupament Sostenible, Objectiu 11: Ciutats i Comunitats Sostenibles, Dinamarca, sistemes de transport alternatius.

Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en anglès i castellà. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2014-0037  (edició electrònica); 1133-2190 (edició impresa).

Treballs de la Societat Catalana de Geografia és objecte d’avaluació com a revista científica a: IN-RECS, DICE, Latindex, RESH, CIRC, CARHUS i MIAR.

Figura a les bases de dades ISOC i URBADOC.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Adreça postal
Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
scg@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/index