Treballs de la Societat Catalana de Geografia, Núm. 87

Dinàmiques macro-regionals a la Mediterrània occidental: cap a una renovació de la cooperació territorial

Thomas Perrin

Resum


Malgrat que la Mediterrània occidental no compta amb estratègies macro-regionals pròpies en el marc de la Unió Europea, presenta unes determinades característiques espacials i socioeconòmiques, tal com han destacat diferents treballs. Els esquemes de cooperació regional i subestatal són nombrosos a la Mediterrània occidental i s’hi poden observar alguns avenços cap a formes de cooperació macro-regional. S’identifiquen i analitzen tant les variables que la poden impulsar com les que la poden limitar. Aquestes variables ajuden a entendre millor com la macro-regionalització, al combinar l’escala trans-meso i la lògica postcomplexa, pot implicar una reestructuració de les referències espacials i de les polítiques de planificació territorial a la Unió Europea.

Paraules clau: macro-regió, macro-regionalització, Mediterrània occidental, cooperació territorial.

Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en anglès i castellà. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2014-0037  (edició electrònica); 1133-2190 (edició impresa).

Treballs de la Societat Catalana de Geografia és objecte d’avaluació com a revista científica a: IN-RECS, DICE, Latindex, RESH, CIRC, CARHUS i MIAR.

Figura a les bases de dades ISOC i URBADOC.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Adreça postal
Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
scg@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/index