Treballs de la Societat Catalana de Geografia, Núm. 87

La producció d’esdeveniments a les ciutats com a estratègia per al desenvolupament local i urbà

Francesc González Reverté

Resum


Durant les darreres dècades les ciutats han fet créixer moltíssim la seva oferta d’esdeveniments, entre altres motius com a mitjà per guanyar atractiu i per potenciar el desenvolupament econòmic local, dins d’una estratègia per aconseguir una millora de la seva competitivitat. La repercussió econòmica és la principal motivació de la producció d’esdeveniments, però els gestors urbans també haurien de tenir present que existeixen diverses formes d’obtenir un rèdit social a partir de l’organització de festivals, fires, festes, competicions i altres celebracions. Es revisa el paper dels esdeveniments com a instruments estratègics que afavoreixen la creació de capital social, el leverage social i el reforç de la identitat col·lectiva, elements que poden ser inclosos com a arguments per al disseny de polítiques urbanes de desenvolupament local i per oferir vies que afavoreixin les dinàmiques socials que beneficiïn la millora de la qualitat de vida de la comunitat local.

Paraules clau: esdeveniments, impactes socials, desenvolupament local, polítiques urbanes.

Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en anglès i castellà. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2014-0037  (edició electrònica); 1133-2190 (edició impresa).

Treballs de la Societat Catalana de Geografia és objecte d’avaluació com a revista científica a: IN-RECS, DICE, Latindex, RESH, CIRC, CARHUS i MIAR.

Figura a les bases de dades ISOC i URBADOC.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Adreça postal
Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
scg@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/index