Treballs de la Societat Catalana de Geografia, Núm. 79

Apunts de l’estada de Vidal de La Blache a Catalunya (1906)

Marie-Claire Robic

Resum


L’abril de 1906 el geògraf Paul Vidal de La Blache realitza un viatge per Espanya. Al llarg del trajecte pren notes i dibuixa esquemes dels paratges que visita. Aquí es presenten els apunts presos durant la seva breu estada a Catalunya, principalment a Barcelona (serra de Collserola) i Montserrat. Són un bon exemple de la metodologia i la forma d’abordar el treball de camp per part de Vidal.

Paraules clau: Vidal de La Blache, quadern de viatge, Catalunya.


Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en anglès i castellà. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2014-0037  (edició electrònica); 1133-2190 (edició impresa).

Treballs de la Societat Catalana de Geografia és objecte d’avaluació com a revista científica a: IN-RECS, DICE, Latindex, RESH, CIRC, CARHUS i MIAR.

Figura a les bases de dades ISOC i URBADOC.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Adreça postal
Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
scg@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/index