Treballs de la Societat Catalana de Geografia, Núm. 77

El dibuix dels eixamples, la nova ciutat industrial

Miquel Corominas Ayala

Resum


La ciutat industrial, que comportarà un gran creixement en població, tindrà uns nous requeriments: una gran oferta de sòl on ubicar l’allau migratòria del camp a la ciutat i on emplaçar les noves activitats productives i de distribució; també caldrà una nova xarxa de carrers ben traçada, àmplia i sobretot ben anivellada per poder assegurar unes bones condicions higièniques als habitatges, uns bons serveis i el transport necessaris per la nova ciutat industrial. Els eixamples són la seva millor representació. Per desenvolupar-los seran necessàries noves tècniques urbanístiques i sobretot una nova cartografia molt més precisa, amb una escala molt més detallada.

Paraules clau: eixample, Barcelona, cartografia urbana.


Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en anglès i castellà. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2014-0037  (edició electrònica); 1133-2190 (edició impresa).

Treballs de la Societat Catalana de Geografia és objecte d’avaluació com a revista científica a: IN-RECS, DICE, Latindex, RESH, CIRC, CARHUS i MIAR.

Figura a les bases de dades ISOC i URBADOC.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Adreça postal
Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
scg@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/index