Treballs de la Societat Catalana de Geografia, Núm. 77

Els aixecaments topograficoparcel·laris de la Junta General de Estadística a Conca, Huete i Valdeolivas (1867-1869)

Mª Jesús Vidal Domínguez, Concepción Camarero Bullón

Resum


Els aixecaments topograficoparcel·laris de la Junta General de Estadística a Conca, Huete i Valdeolivas (1867-1869) Entre 1867 y 1869, en el marc del projecte topograficocadastral dissenyat per Francisco Coello, la Junta General de Estadística du a terme l’aixecament de cartografia urbana de nou localitats no madrilenyes, entre elles tres de la província de Conca: Conca, Huete i Valdeolivas, la cartografia de les quals es conserva a l’arxiu tècnic de l’Instituto Geográfico Nacional. Es tracta d’un material de gran vàlua històrica i qualitat tècnica. El present treball estudia el marc històric en què es realitza l’aixecament cadastral, l’espai urbà cartografiat, la cronologia dels treballs i la cartografia que en resulta.

Paraules clau: cartografia històrica, cartografia urbana, cartografia cadastral, Junta General de Estadística, Conca.


Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en anglès i castellà. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2014-0037  (edició electrònica); 1133-2190 (edició impresa).

Treballs de la Societat Catalana de Geografia és objecte d’avaluació com a revista científica a: IN-RECS, DICE, Latindex, RESH, CIRC, CARHUS i MIAR.

Figura a les bases de dades ISOC i URBADOC.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Adreça postal
Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
scg@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/index