Treballs de la Societat Catalana de Geografia, Núm. 77

Els plànols de la plaça i la ciutat de Tortosa, 1845-1886

José Ignacio Muro Morales

Resum


La ciutat de Tortosa va ser considerada una plaça forta al llarg de bona part del segle xix. Aquesta condició va tenir importants conseqüències per enderrocar les muralles i projectar un eixample. Les dificultats per l’expansió urbana van contribuir a l’aixecament d’una cartografia urbana realitzada amb objectius diversos. Aquest treball presenta el context de les representacions cartogràfiques de la ciutat de Tortosa entre la dècada de 1840 i l’aprovació definitiva del projecte d’eixample l’any 1886.

Paraules clau: cartografia urbana, Enginyers de l’Exèrcit, Tortosa.


Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en anglès i castellà. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2014-0037  (edició electrònica); 1133-2190 (edició impresa).

Treballs de la Societat Catalana de Geografia és objecte d’avaluació com a revista científica a: IN-RECS, DICE, Latindex, RESH, CIRC, CARHUS i MIAR.

Figura a les bases de dades ISOC i URBADOC.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Adreça postal
Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
scg@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/index