Els jocs temporals als projectes de territori: els exemples de les regions del Libornès i del Perigord Negre (Aquitània)

Autors/ores

  • Christophe Quéva Institut de géographie, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne

Paraules clau:

territoris de projecte, temporalitats, actors.

Resum

Les regions són projectes territorials establerts pels actors locals a fi de definir una estratègia de desenvolupament dins una lògica intermunicipal, tenint en compte les especificitats territorials heretades. La dimensió del temps hi és, doncs, central. Aquest article analitza els jocs temporals a l’ús a dos països d’Aquitània: el Libornès i el Perigord Negre. En primer lloc s’aborda la manera com el passat, el present i el futur s’articulen en aquests projectes, com es combinen i la posada en escena dels territoris dins el discurs dels actors locals. La resta de l’article aborda la pluralitat de les temporalitats que intervenen a la dinàmica del projecte. En efecte, més enllà de la linealitat del temps del projecte, es dibuixa un altre sistema temporal més complex, derivat de la multiplicitat dels actors que hi intervenen, contribuint al caràcter transitori dels projectes de territori.

Paraules clau: territoris de projecte, temporalitats, actors.

Biografia de l'autor/a

Christophe Quéva, Institut de géographie, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne



Descàrregues

Com citar

Quéva, C. (2012). Els jocs temporals als projectes de territori: els exemples de les regions del Libornès i del Perigord Negre (Aquitània). Treballs De La Societat Catalana De Geografia, (74), 129–149. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/article/view/67034

Número

Secció

Articles