La Metropolitanització del territori català: una anàlisi a partir dels espais de vida de la població

Autors/ores

  • Joan Alberich González

Resum

Per a dur a terme les seves activitats diàries, la població es desplaça per un territori més o menys delimitat, amb el qual estableix un cert tipus de vinculació. Aquest fet determina que la seva assignació a partir del lloc de residència perdi sentit, en tant que aquest veu minvar el seu protagonisme a l'hora d'explicar la localització espacial de les activitats quotidianes.
Així, l'article pretén superar aquesta visió estàtica de les relacions entre la població i el territori a partir de l'aplicació del concepte espai de vida, definit com la porció de territori on la població realitza llurs activitats quotidianes. D'aquesta manera, l'objectiu és, mitjançant les dades del cens de població de 2001, dibuixar l'espai de vida de la població resident a Catalunya a partir de la seva mobilitat habitual a escala municipal i poder identificar l'existència d'àrees funcionals, com un indicador indirecte del grau de metropolitanització del territori català.

Descàrregues

Publicat

2011-09-14

Com citar

Alberich González, J. (2011). La Metropolitanització del territori català: una anàlisi a partir dels espais de vida de la població. Treballs De La Societat Catalana De Geografia, (69), 39–65. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/article/view/68789.001

Número

Secció

Articles

Articles més llegits del mateix autor/a