Una Población en transformación : el impacto de la inmigración extranjera en las estructuras demográficas de la provincia de Barcelona (2000-2005)

Autors/ores

  • Fernando Gil Alonso

Resum

Aquest article mostra l'evolució recent de la immigració estrangera en la província de Barcelona i quin ha estat el seu impacte sobre l'estructura per sexe i edat. El nombre de ciutadans estrangers ha augmentat de manera molt significativa durant el primer quinquenni del segle xxi, i suposa pràcticament l'11% de la població de la província a 1/1/2005. A grans trets, es tracta d'una població cada vegada més jove i masculinitzada que procedeix majoritàriament de països llatinoamericans, del Marroc i, més recientment, de països d'Europa de l'Est. Els immigrants estrangers arribats en l'últim quinquenni s'han establert en pràcticament tots els municipis de la província, també en les comarques interiors que, fins ara, tenien menys tradició immigratòria, però continuen mostrant predilecció per establir-se a la ciutat de Barcelona i en els altres municipis metropolitans i litorals.

Descàrregues

Publicat

2010-07-07

Com citar

Gil Alonso, F. (2010). Una Población en transformación : el impacto de la inmigración extranjera en las estructuras demográficas de la provincia de Barcelona (2000-2005). Treballs De La Societat Catalana De Geografia, (66), 151–172. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/article/view/61709.001

Número

Secció

Notes i documentació