Vitivinicultura andina: difusión, medio ambiente y adaptación cultural

Autors/ores

  • Daniel W. Gade

Resum

Tots el elements de la vitivinicultura andina raïms, ceps, vinyes, vins, destil·lats i tecnologies aplicables van arribar a Sudamèrica des d'Espanya. Els espanyols tenien motius religiosos, econòmics i culturals en introduir la Vitis vinifera a les valls costaneres i a les terres altes del Perú i Bolívia situades per sota de la cota 2.600 m. Mentre els espanyols, i en concret els jesuïtes, van tenir el control del territori, va haver-hi als Andes, al sud de Lima, una vitivinicultura pròspera. A partir del segle XIX, la produccció ha anat minvant i diverses regions vitivinícoles han desaparegut. Les condicions ecològiques no són ideals per al conreu de la vinya i la població indígena consumeix pocs productes vinícoles. La vitivinicultura andina va tenir una difusió notable, però una adaptació al medi ambient i a la cultura nativa mediocres.

Descàrregues

Publicat

2005-12-02

Com citar

Gade, D. W. (2005). Vitivinicultura andina: difusión, medio ambiente y adaptación cultural. Treballs De La Societat Catalana De Geografia, (58), 69–87. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/article/view/10487.001

Número

Secció

Conferències