Treballs de la Societat Catalana de Biologia, Vol. 71 (2021)

El context històric de L’origen de l’home, de Darwin

Janet Browne

Resum


Darwin va publicar L’origen de l’home i la selecció en relació amb el sexe el 1871 com una important contribució al debat victorià sobre els orígens evolutius de la humanitat. Gran part d’aquest debat va començar després de la publicació de L’origen de les espècies el 1859. Tot i així, Darwin havia exclòs deliberadament els éssers humans en aquesta obra. L’origen de l’home inclou la seva llarga investigació sobre els orígens animals de les característiques humanes i altres teories noves importants, inclosa la selecció sexual. La teoria de la selecció sexual es trobava al centre de la seva proposta explicativa sobre la diversificació de les races humanes. S’hi exploren els seus motius per a la publicació i el llibre se situa en el context social del segle xix.

Paraules clau: antropologia, selecció sexual, orígens humans, història de la biologia, era victoriana.

Text complet: PDF


Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9802 (edició electrònica);  0212-3037 (edició impresa).

Adreça postal

Societat Catalana de Biologia
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: 933 248 584
Fax:  932 701 180
scb@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCB/index

 

Indexada a:

RACOHISPANALATINDEXDIALNET, DULCINEA, CSIC-ICYT