Treballs de la Societat Catalana de Biologia, Vol. 68

Carrera. Amb el cap dins el cervell

David Bueno i Torrens

Resum


La neurociència està de moda. Expressions com neuroeconomia, neuroètica o neuroeducació es van incorporant a poc a poc al llenguatge habitual. Em resulta estrany ser jo qui també les utilitza, com a part de la meva feina. Vist en perspectiva, no costa gaire entendre com un jove estudiant de batxillerat va decidir, fa més de trenta anys, cursar biologia i, com després, ha anat construint la seva carrera docent, científica i divulgadora al voltant del cervell. Tanmateix, la paraula construir no és la més adequada. Com en qualsevol altre aspecte de la vida, el desenvolupament d’una carrera professional depèn d’una combinació emergent entre els desitjos propis, les oportunitats que l’atzar va posant al davant i, sobretot, el compromís per acceptar i assumir nous reptes, i prendre al final una sèrie de decisions que, malgrat que hom pensi que han estat racionals, la neurociència ens diu que han estat eminentment emocionals.

Text complet: PDF


Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9802 (edició electrònica);  0212-3037 (edició impresa).

Adreça postal

Societat Catalana de Biologia
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: 933 248 584
Fax:  932 701 180
scb@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCB/index

 

Indexada a:

RACOHISPANALATINDEXDIALNET, DULCINEA, CSIC-ICYT