Treballs de la Societat Catalana de Biologia, Vol. 68

Premi Gemma Rosell i Romero. Sistema de planificació d’operacions per a procediments TAVI

Mariona Castrejón Subirà, Sílvia Fernàndez, Mar Hernández, Glòria Macià

Resum


L’auge de les tecnologies de la informació està tenint una repercussió directa en el món de la salut. Exemples d’aquest impacte són els sistemes  d’imatge per a intervencions mínimament invasives, com els sistemes de mapeig electroanatòmic en la cardiologia, l’ús de tecnologies d’impressió 3D per a un millor coneixement d’estructures anatòmiques, el monitoratge remot a domicili, que permet tenir un control continu sobre l’estat del pacient, les pròtesis d’última generació o les interfícies cervell-màquina. El límit d’aquesta revolució mèdica només sembla la imaginació dels enginyers biomèdics. En aquest treball hem utilitzat les tècniques de modelització i impressió 3D mitjançant eines computacionals per tal de contribuir a una millor planificació d’una intervenció quirúrgica.

Text complet: PDF


Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9802 (edició electrònica);  0212-3037 (edició impresa).

Adreça postal

Societat Catalana de Biologia
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: 933 248 584
Fax:  932 701 180
scb@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCB/index

 

Indexada a:

RACOHISPANALATINDEXDIALNET, DULCINEA, CSIC-ICYT