Treballs de la Societat Catalana de Biologia, Vol. 68

Premi d’Estudiants de la SCB. La longitud dels telòmers, un marcador de la qualitat de vida i de l’envelliment: implicació en els trastorns mentals

Áurea Mora Solano

Resum


L’estudi de l’etiologia dels trastorns mentals greus com la depressió, el trastorn bipolar, l’esquizofrènia i els trastorns d’ansietat s’ha abordat des de diferents camps atesa la complexitat etiològica d’aquestes malalties. Una de les estratègies plantejades recentment és l’estudi de la longitud telomèrica (LT), ja que molts dels individus que pateixen aquests trastorns, independentment dels símptomes relacionats amb la malaltia que pateixen, presenten més malalties cròniques i signes que s’observen freqüentment en una edat avançada. Això ha portat els investigadors a considerar aquests trastorns mentals com a síndromes «d’envelliment prematur».

Text complet: PDF


Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9802 (edició electrònica);  0212-3037 (edició impresa).

Adreça postal

Societat Catalana de Biologia
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: 933 248 584
Fax:  932 701 180
scb@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCB/index

 

Indexada a:

RACOHISPANALATINDEXDIALNET, DULCINEA, CSIC-ICYT