Treballs de la Societat Catalana de Biologia, Vol. 68

Flaix de ciència. L’anàlisi de l’impacte social de la ciència és ja una realitat a Barcelona

Marta Soler

Resum


Barcelona va reunir, per primera vegada en la història de la ciència, totes les disciplines científiques en un únic espai de debat sobre l’impacte social de la recerca, a la Social Impact Science Conference, SIS2016. Aquest precedent va establir les bases per posar la ciència al servei de la societat, i va contribuir a impulsar la transformació de la investigació científica a través d’eines que permetin veure les millores socials originades pels projectes de recerca. La capacitat de generar impacte social implica que el coneixement científic estigui a l’abast de tothom, com a manera democràtica i dialògica de funcionar i com una manera de contribuir a la millora de la vida de les persones i de la societat en general. Aquesta nova manera de funcionar és ja una realitat, que està suposant un canvi cultural i social sobre les formes tradicionals de fer investigació.

Text complet: PDF


Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9802 (edició electrònica);  0212-3037 (edició impresa).

Adreça postal

Societat Catalana de Biologia
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: 933 248 584
Fax:  932 701 180
scb@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCB/index

 

Indexada a:

RACOHISPANALATINDEXDIALNET, DULCINEA, CSIC-ICYT